Насловна Најновије Наставља се суђење у предмету „Дудаковић и други“

Наставља се суђење у предмету „Дудаковић и други“

174
0

У Суду БиХ данас би требало да буде настављено суђење у предмету „Атиф Дудаковић и други“ за злочине које су починили над српским борцима и цивилима у Крајини у љето 1995. године као припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ.

Претходно рочиште, које је требало да се одржи 16 октобра, отказано је јер је један од оптужених био на болничком лијечењу.

На суђењу за злочине у више крајишких општина у предмету „Атиф Дудаковић и други“ свједоци су на ранијим рочиштима говорили о члановима својих породица који су у љето 1995. године били на подручју Босанског Петровца и навели да су им посмртни остаци пронађени након рата на подручјима којима је пролазио Пети корпус такозване Армије БиХ, а неки још нису пронађени.

За злочине почињене на подручју Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста оптужени су бивши командант и припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљедић, Сафет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, Фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Един Домазет, Ејуб Кожењић, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.

Оптужница их терети за убиство више од 300 Срба, међу којима највише цивила, углавном старије доби, као и војника који су се предали или били заробљени.

Суђење би данас требало да се настави у 13.00 часова, објављено је на страници Суда БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПартизан домаћин Црвеној звезди
Сљедећи текстБогдановићевих 17 поена у побједи Атланте над Милвокијем