Насловна Најновије Највише мандата за СНСД и СДА

Највише мандата за СНСД и СДА

181
0

Највише мандата у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске, према утврђеним резултатима избора, освојио је СНСД – шест.

СДС и ПДП освојили су по два мандата, а За правду и ред – листа Небојше Вукановића, ДЕМОС, СДА и Уједињена Српска по један мандат.

Посланици СНСД-а у Представничком дому биће Зоран Тегелтија, Радован Вишковић, Небојша Радмановић, Обрен Петровић, Сања Вулић и Мирослав Вујичић.

Из СДС-а у Представнички дом су ушли Дарко Бабаљ и Младен Босић, а из ПДП-а Бранислав Бореновић и Мира Пекић.

Посланик Уједињене Српске биће Милан Петковић, ДЕМОС-а Чедомир Стојановић, За правду и ред – листу Небојше Вукановића представљаће Ненад Грковић, док је посланички мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске обезбиједио и Един Рамић из СДА.

Највише мандата у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Федерације БиХ, освојила је СДА – осам, а слиједи СДП са пет мандат.

Четири мандата освојила је коалиција ХДЗ БИХ, ХСС, ХСП БиХ, ХКДУ, ХСПАС, ХДУ, ХСПХБ, ХРАСТ, по три мандата припала су покрету „Жељко Комшић – за грађанску државу – ДФ/ГС“ и за Народ и правду.

По два мандата припала су Нашој странци и НЕС-За нове генерације, а један мандат освојила Босанскохерцеговачка иницијатива – Фуад Касумовић.

Посланици СДА биће Шемсудин Мехмедовић, Денијал Тулумовић, Нермин Мандра, Мидхат Чаушевић, Амор Машовић, Шемсудин Дедић, Шериф Шпаго и Сафет Кешо.

ХДЗ ће представљати Даријан Филиповић, Маринко Чавара, Предраг Кожул и Славко Матић.

СДП ће у наредне четири године у парламенту представљати Јасмин Имамовић, Зукан Хелез, Саша Магазиновић, Албин Муслић и Рејхана Дервишевић.

Народ и правду ће представљати Денис Звиздић, Нихад Омеровић и Мио Карамехић-Абазовић, а ДФ-а Златан Бегић, Влатко Главаш и Милан Дуновић.

Посланици Наше странка биће Сабина Ћудић и Предраг Којовић, НЕС-а Златко Милетић и Јасмин Емрић, док ће Босанскохерцеговачку иницијативу представљати Аида Буручија.

У Представничком дому Парламентарне скупштине има 42 посланика. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстОтворена биралишта у Црној Гори
Сљедећи текстПогледајте коначне резултате избора