Насловна Најновије Најмасовније тркачко такмичење у региону “Јахорина Ултра трejл“, слави свој десети рођендан

Најмасовније тркачко такмичење у региону “Јахорина Ултра трejл“, слави свој десети рођендан

107
0

Једно од најпрестижнијих тркачких такмичења у региону, слави десету годишњицу постојања и позива све љубитеље природе и спорта на спектакл који се не пропушта.

„Јахорина Ултра трejл“ је током година постао синоним за врхунску организацију, узбуђење и авантуру. Више од 5000 посетилаца из свих делова света долази сваке године да ужива у овом спектаклу, прелепим пејзажима и гостопримству Јахорине.

Осим што је спортско такмичење, ЈУТ представља и прилику за промоцију природних лепота и историјског наслеђа целе регије . Стазе пролазе кроз пределе који никога не остављају равнодушним, омогућавајући учесницима открију све чари овога краја. Јахорина Ултра траил не представља само изазов за физичку издржљивост, већ и прилику да се заједно повежемо с природом и прославимо све што чини Републику Српску тако јединственом. Због свега наведеног и не чуди што је ово такмичење постало својеврстан бренд Републике Српске и одраз духа једног народа. Позивамо све тркаче и љубитеље природе да се придруже такмичењу, да заједно оборимо рекорде и створимо незаборавне успомене.“ – рекао је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љеванић.

Љевнаић је говорио и о специфичностима овогодишњег издања. „ ЈУТ 2024 доноси специфичности које до сада нису виђене на траил такмичењима По први пут на Јахорина Ултра траил-у, професионални тркачи имаће прилику да доживе незаборавно искуство УЛТРЕ од 100 миља. Награди фонд представља круну такмичења, јер најбоље у мушкој и женској конкуренцији очекује спектакуларна награда – аутомобил!

Такође, ово издање доноси и посебно изненађење за најмлађе љубитеље природе и трчања. Планирана је организација и трке за децу. Циљ ове трке је ставити нагласак на важност кретања и боравка у природи, као и упознавање нових људи и склапање пријатељстава. Као и претходних година све наше трке су пет фриендлy, са посебним нагласком на екологију и очување животне средине.“ – додао је он.

Последњи викенд јула резервисан је за овогодишње издање Јахорина Ултра траил-а, а организатори су припремили четири различите дионице, прилагођене како искусним спортистима, тако и онима који се први пут упуштају у свијет траил такмичења.

Трке укључују МИНИ трку од 10 км, МИДИ трку од 30 км, МАКСИ трку од 78 км и УЛТРА трку од импресивних 160 км, која представља новитет посебно припремљен за јубиларно издање.

Пријаве за такмичење су у току, а више информација можете добити на званичном сајту такмичења или путем мejл адресе – jahorinaultratrail@oc-jahorina.com. 

ИЗВОРsrpskacafe.com, Фото уступљена фотографија
Претходни текстМустафић: Резолуција о Сребреници неће донијети ништа добро
Сљедећи текстИсточни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене