Насловна Најновије На екскурзију у Србију отпутовало 87 ученика осмих разреда ОШ „Соколац“

На екскурзију у Србију отпутовало 87 ученика осмих разреда ОШ „Соколац“

163
0

Јутрос је на екскурзију у Србију отпутовало 87 ученика из четири одјељења осмих разеда Основне школе „Соколац“, према програму који је планиран од стране Министарства за образовање и културу Републике Српске.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић, прије поласка је прецизирао да ће ученици посјетити Нови Сад, Београд и Крагујевац.

Овај програм реализујемо већ неколико година. Веома је садржајан, дјеци посебно занимљив, забаван и досадашња искуства су позитивна. Користим ову прилику да се посебно захвалим спонзорима и свима који су помогли ученицима слабијег материјалног стања, или из вишечланих породица. Омогућили су један дио новчаних средстава, који је усмјерен на суфинансирање екскурзија осмих и деветих разреда, али и Школу у природи петих разреда. Немамо ниједног ученика који није отишао због материјалног момента. У првом реду то је начелник општине Соколац Милован Бјелица, затим директор Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић, градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић и  остали наши привредници, приватници и јавна предузећа – нагласио је Рајић.

Повратак ученика, очекује се у петак, 9. јуна.

 

ИЗВОРglasregije.057
Претходни текстЕмисија “Пулс града”, 05.06. (ВИДЕО)
Сљедећи текстЕмисија “Сеоским сокацима” у Војковићима у домаћинству Риста Ристовића (ВИДЕО)