Насловна Најновије На Палама почела изградња помоћног терена са вјештачком подлогом

На Палама почела изградња помоћног терена са вјештачком подлогом

331
0

На Палама је почела изградња помоћног терена са вјештачком подлогом на површини већој од 7.000 метара квадратних, у оквиру пројекта који спроводи Фудбалски савез Републике Српске и ова локална заједница, изјавио је начелник општине Бошко Југовић.

„Општина Пале обезбиједила је и откупила земљише. У току су припремни радови на површини више од 7.000 метара квадратних, који ће обухватати и све дренажне системе, ограду, одређене елементе расвјете“, изјавио је Југовић новинарима.

Он је истакао да у наредних мјесец дана очекују да све буде завршено, како би Фудбалски савез Републике Српске могао да са својим извођачем монтира вјештачку подлогу.

Према његовим ријечима, терен се гради поред стадиона „Влајко Петровић“ и побољшаће услове рада /ФК/ „Романија“ тиме што ће се сачувати главни терен.

„Реализацијом овог пројекта, промовишемо спорт на најбољи начин, али и пружамо услове да и друге екипе обављају припреме и тренинге процесе на Палама“, рекао је Југовић.

Он је поручио да општина пружа и финансијску подршку ФК „Романија“ која им је потребна за учествовање у Првој лиги Републике Српске.

„Средства нису мала с обзиром на то да ће за једну сезону требати око 300.000 КМ јер су услови такви по питању обезбјеђења судија, тренера, одређених лиценци“, истакао је Југовић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић и предсједник ФК „Романија“ Марко Благојевић потписали су 16. маја, уговор о реализацији изградње и постављања терена са вјештачком подлогом у овој локалној заједници за потребе ФК „Романија“ у вриједности пола милиона КМ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПолиција блокирала Градачац, и даље се трага за убицом
Сљедећи текстНереди испред суда у Атини; Хулигани АЕК-а гађали полицију