Насловна Најновије Неопходна помоћ за набавку сензора за мјерење шећера у крви

Неопходна помоћ за набавку сензора за мјерење шећера у крви

305
0

Чланови Удружења „Побиједимо дијабетес“ из Источног Сарајева, одржали су радионицу на Сокоцу, подијелили промотивни материјал о шећерној болести и бесплатно мјерили шећер у крви заинтересованим грађанима, како би их упознали о тешкоћама са којима се боре.

Предсједник овог удружења Дијана Јеремић, рекла је Срни, да очекују да заједница помогне у обезбјеђивању сензора – континуираних мјерача шећера у крви, који би олакшали функционисање младих обољелих од дијабетеса и ублажили стални страх родитеља од нагле промјене стања код дјеце.

Она је рекла да Удружење има велику подршку свих локалних заједница, града Источно Сарајево и градоначелника Љубише Ћосића, те нагласила да се на позив за помоћ одазвала и група привредника са Сокоца.

„Ми као Удружење дјелујемо на шест општина града Источно Сарајево и сва дјеца са тог подручја, биће покривена истим средствима“, истакла је Јеремићева.

Синоћњој радионици присуствовао је и посланик у Народној скупштини Републике Српска Страхиња Башевић, који је рекао да је предложио конкретне кораке у рјешавању проблема у вези са набавком опреме која се користи за праћење нивоа шећера у крви.

„Покушаћу да обезбиједим донацију или нека друга средства за Удружење `Побиједимо дијабетес`“, рекао је Башевић.

Он каже да ће један захтјев за помоћ овом удружењу наћи и пред одборницима Скупштне општине Соколац, те да се треба обратити и Савјету министара за обезбјеђивање дијела средстава за набавку сензора дјеци обољелој од дијабетеса један.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстУ Српској рођено још 29 беба
Сљедећи текстЂоковић о Алкарасу: “Гладан он, гладан ја – хајде да имамо гозбу“