Насловна Најновије Ђоковић о Алкарасу: “Гладан он, гладан ја – хајде да имамо гозбу“

Ђоковић о Алкарасу: “Гладан он, гладан ја – хајде да имамо гозбу“

209
0

Још један меч је остао до краја у мушкој конкуренцији на Вимблдону, а у финалу ће играти Новак Ђоковић и Карлос Алкарас.

Србин је био бољи од Јаника Синера за своје девето, а Шпанац од Данила Медведева за први меч за титулу у Лондону у каријери. Према мишљењу искуснијег актера, то је финале којем се надала већина.

„Ово је вероватно најишчекиваније финале од почетка турнира за већину људи. Биће то његово прво финале на Вимблдону. Баш је млад, али је већ веома константан, чак и на трави, мало ко је очекивао да игра овако добро. Његов стил игре је направљен за шлљаку и спорије бетоне, али он се невероватно брзо адаптирао на све подлоге и изазове које му постављају разни противници. Видим ово као велику снагу његову јер мислим да је то и једна од мојих највећих снага током каријере, јер сам ја знао како да најбоље одговарам на разне изазове“, рекао је Ђоковић.

Новак сматра да је Алкарас много напредовао на трави.

„Честитам њему, сјајан је момак, он поштује историју спорта и све људе, немам ништа лоше да кажем о њему. И за његов тим и породицу. Гледао сам га у Квинсу мало, већ има веома добру игру на трави, тако да, ако је судити о томе како су остали одиграли, мислим да је ово најбоље финале које смо могли да имамо. Обојица смо у доброј форми, обојица желимо ову титулу и једва чекам тај меч. Биће то највећи изазов који могу да имам у овом тренутку, и физички и ментално и емотивно“, истакао је Ђоковић.

Новак је говорио о још неким квалитетима Шпанца.

„Он је један од најбржих момака на туру и може да уради шта хоће практично на терену, а себе сматрам комплетним играчем. У Паризу смо имали доста добар меч, док он није кренуо да има физичке проблеме. Мислим да је публика уживала у томе. Сада смо у другачијим условима, трава је неупоредива са шљаком. Да, имам више искуства играња Вимблдон финала него он, али он је у сјајној форми, гладан је, млад“, закључио је Новак и додао:

„Али и ја сам гладан, тако да – хајде да имамо гозбу.“

 

ИЗВОРБ92, фото EPA-EFE/NEIL HALL
Претходни текстНеопходна помоћ за набавку сензора за мјерење шећера у крви
Сљедећи текстНеле Карајлић: Тјентиште – фантастично мјесто ванвременског духа