Насловна Најновије Неле Карајлић: Тјентиште – фантастично мјесто ванвременског духа

Неле Карајлић: Тјентиште – фантастично мјесто ванвременског духа

261
0

Ненад Јанковић, популарни Др Неле Карајлић, рекао је јуче на Тјентишту да је ОК фест посебан фестивал на посебном мјесту ванвременског духа, те да је овај фестивал примјер на који начин институције заједничким дјеловањем могу да помажу развој туризма и културе.

У Долини хероја код Фоче јуче је почео девети „Нектар ОК фест“, а Неле Карајлић, који је наступио прве вечери, истакао је да овдје увијек долази са великим узбуђењем, не само због музике, него и због историје коју је ово мјесто исписало.

„ОК фест је на неки начин најбољи показатељ на који начин се требају склапати интереси привреде, културе, туризма и локалне самоуправе. То је идеалан баланс који људима из Фоче и региона даје три незаборавне вечери и ово је нека шифра на који начин би култура, туризам и привреда могли да направе велики искорак“, нагласио је познати музичар.

Подсјећајући да му је ово као музичару друго учешће на ОК фесту, у свом маниру је додао да ће учинити све да увјери, како је рекао, жири фестивала да га поново позове, додајући у шали да се може и цијена наступа кориговати.

„Позивам све који могу да у наредна три дана дођу, виде и осјете ванвременски дух овог фантастичног мјеста. Да осјете то узбуђење које осјећам сваки пут када дођем и видим младост око себе и да једноставно сви заједно упловимо у оно најљепше што је људски род измислио, а то је музика“, рекао је Др Карајлић.

Директор ОК феста Дубравко Сувара, напоменуо је да је ова година била најтежа у припреми фестивала, али да ће упркос свему, уз помоћ пријатеља, спонзора и општине Фоча, ово бити најбоље фестивалско издање.

„Сваке године понављамо да је наш основни циљ промоција и развој Националног парка `Сутјеска`, а имали смо један тежак период из којег смо, надам се, сви изашли и јачи и квалитетнији, наиме, био је штрајк дуг период. Радујем се да снага појединаца и заједништво све то може да преброди и да спремно дочекамо све ове људе, који су дошли са простора бивше Југославије, а и шире“, рекао је Сувара.

Он је нагласио да је подручје Националног парка „Сутјеска“, конкурентно са свим најатрактивнијим свјетским дестинацијама.

„Крајње је вријеме да тако почнемо и да га гледамо и да можда почнемо да размишљамо о поставци нових фестивала, да ово буде фестивалска Мека, која не би била таргетована само на подручју бивше Југославије, него и шире. Можемо да кажемо да имамо најбољи музички фестивал у БиХ и један од најбољих у региону и ми имамо амбицију да будемо један од најбољих фестивала у Европи, а то говоримо са пуном аргументацијом“, додао је Сувара.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, пожелио је посјетиоцима и извођачима добродошлицу у, како је истакао, најљепшу природну оазу на Балкану.

„Сигуран сам да ће у наредном периоду, као што је рекао директор фестивала, а надам се уз подршку свих институција, ово дефинитивно постати музичка Мека, гдје ћемо имати сву неопходну инфраструктуру и гдје ћемо моћи да дочекамо све посјетиоце, а подршка општине Фоча неће изостати“, рекао је Вукадиновић.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстЂоковић о Алкарасу: “Гладан он, гладан ја – хајде да имамо гозбу“
Сљедећи текстСветом архијерејском литургијом почео Свеепархијски сабор