Насловна Најновије Нерадни дани у Српској – 1., 2., 8. и 9. јануар

Нерадни дани у Српској – 1., 2., 8. и 9. јануар

3881
0

Нерадни дани у Републици Српској су 1, 2, 8. и 9. јануар, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

У складу са Законом о празницима, Законом о Дану Републике Српске и одлуком о начину обиљежавања и празновања Дана Републике, нерадни дани су понедјељак и уторак, 1. и 2. јануар, те 9. јануар.

Нерадни дани за вјернике православне вјероисповијести су Бадњи дан и Божић 6. и 7. јануар, субота и недјеља, који тада имају право на плаћени изостанак са радног мјеста.

У саопштењу се наводи да је Влада Републике Српске данас усвојила закључак да и понедјељак, 8. јануар, прогласи нерадним даном.

Тога дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе.

„Руководиоци републичких органа и организација, органа јединица локалне самоуправе, јавних предузећа и установа обавезни су до краја 2024. године организовати рад, ради остваривања пуног годишњег фонда радних дана“, наводи се у саопштењу Министарства управе и локалне самоуправе.

Из Министарства подсјећају да у дане празника не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстКулић: Ректорат и Музичка академија од октобра у новој згради
Сљедећи текстНовогодишњи пријем код начелника Јована Катића (Видео)