Насловна Најновије Нешић: Безбједносне агенције будно прате ситуацију, поступиле по захтјеву

Нешић: Безбједносне агенције будно прате ситуацију, поступиле по захтјеву

167
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је данас да су безбједносне агенције поступиле по његовом захтјеву да подигну ниво безбједности у свјетлу најновијих дешавања на Блиском истоку и њихове рефлексије на безбједност у Европи.

Нешић је подсјетио да је упутио допис безбједносним агенцијама у оквиру Министарства безбједности да предузму све неопходне мјере и радње како би се сачувала безбједност грађана и имовине унутар БиХ с обзиром на дешавања у појасу Газе, али и на терористичке нападе у Европи, као и то што многе земље Европе, попут оближње Словеније, дижу мјере безбједности.

– Наш безбједносни систем не смије да затекне нека непредвиђена акција и мора бити спреман да превентивно реагује – истакао је Нешић.

Он је појаснио да је од безбједносних агенција, од којих је тражио да предузму мјере и радње из своје надлежности, добио информацију да предузимају све мјере и радње, те да будно прате ситуацију.

Француска Генерална дирекција за цивилно ваздухопловство саопштила је у сриједу, 18. октобра, да су безбједносна упозорења издата на осам аеродрома у тој земљи.

Словенија је подигла процјену угрожености од тероризма на средњи ниво, што је трећи од пет нивоа опасности.

И Аустрија је подигла ниво терористичке опасности на четврти /наранџасти/ ниво и донијела одлуку да у наредном периоду готово 200 војника изађе на улице, првенствено Беча. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстЋосић и Катић са представницима компаније „POWERCHINA“ у Пекингу
Сљедећи текстЛајчак: Приштина без одгађања да почне са успостављањем ЗСО