Насловна Најновије Ћосић и Катић са представницима компаније „POWERCHINA“ у Пекингу

Ћосић и Катић са представницима компаније „POWERCHINA“ у Пекингу

355
0
Градоначелник Источног Сарајева, Љубиша Ћосић, заједно са начелником општине Источно Ново Сарајево Јованом Катићем и амбасадором БиХ у НР Кини Синишом Берјаном, данас је у Пекингу одржао састанак са представницима компаније „POWERCHINA INTERNATIONAL“.
 
Ова компанија је чланица највеће кинеске групације у области енергетских пројеката „POWERCHINA GROUP“, која послује у више од 130 земаља свијета, а чији је приход прошле године износио 30 милијарди долара само у иностранству, док је то више од 130 милијарди долара у оквиру групације.
 
Кинеску делегацију је предводио господин Liu Shaoquan, предсједник једне од шест дивизија кинеске групације, задужене за област Евроазије, која остварује 25% од укупног прихода за „POWERCHINA INTERNATIONAL“.
 
„Разговарали смо, првенствено, о наредним корацима када је ријеч о пројекту изградње тунела између Источног Новог Сарајева и Пала, што је стратешки пројекат за град Источно Сарајево, за који је завршена студија изводљивости коју је финансирала „POWERCHINA“. Такође, разматрали смо и могућност реализације одређених пројеката из области соларне и вјетроенергије у Источном Сарајеву, али и на ширем подручју“, истакао је градоначелник Ћосић.
 
Ћосић је додао да је ово први састанак који су имали у сједишту групације од момента успостављања сарадње са комапнијом „POWERCHINA“, истакавши да је сигуран да није посљедњи.
 
„Оно што ме нарочито радује је да смо добили гаранције од руководства компаније да ће сарадња на пројектима у Источном Сарајеву, као и Републици Српској, бити настављена. Ово су велики и важни пројекти за чију је реализацију потребно вријеме и озбиљност свих укључених страна и драго ми је што су наши кинески партнери то препознали и у нама и што су одлучни да ове послове доведемо до краја заједно“, закључио је Ћосић.
 
ИЗВОРртвис
Претходни текстПочиње 66. Међународни сајам књига у Београду
Сљедећи текстНешић: Безбједносне агенције будно прате ситуацију, поступиле по захтјеву