Насловна Најновије Нешић затражио ревизију издатих службених полицијских легитимација

Нешић затражио ревизију издатих службених полицијских легитимација

322
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, затражио је од полицијских агенција БиХ да изврше ревизију свих издатих службених легитимација, како би се утврдило да ли су евентуално издате лицима која на то немају право.

„Захтјев је упућен након што су припадници Граничне полиције Србије, приликом контроле на граничном прелазу, код посланика у Парламенту Федерације БиХ /ФБиХ/ Салке Зилџића пронашли и почасну легитимацију Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ“, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

У саопштењу се наводи да би ревизијом требало утврдити коме су све додјељене службене легитимације полицијских агенција и да ли су евентуално издате лицима која на то немају право, чиме се стварају могућности за њихову злоупотребу.

Посланик СДА у Представничком дому Парламента ФБиХ Салко Зилџић ухапшен је приликом преласка границе са Србијом када је код њега пронађен пиштољ, за који је имао дозволу у БиХ, али га није смио уносити у другу државу, те почасна исказница ОБА.

Није познато откуд у посједу Зилџића такав документ, ко му га је издао и зашто с обзиром на то да је ријеч о политичару.

Зилџић је ухапшен на граничном прелазу Бајина Башта и тренутно је у притворској јединици у Ужицу, гдје му је одређен једномјесечни притвор.

 

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСутра топло и промјенљиво облачно, послије подне киша
Сљедећи текстБолница “Србија“ богатија за три нова специјализанта