Насловна Најновије Нешић: Комшић и Бећировић показали шта би било без дејтонских механизама заштите

Нешић: Комшић и Бећировић показали шта би било без дејтонских механизама заштите

374
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да данашња ванредна сједница Предсједништва БиХ на којој је прегласана српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић показује каква би била судбина српског народа и Републике Српске у централизованој БиХ без дејтонских механизама заштите.

– Бошњачки чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић злупотријебили су своје позиције за распламсавање кризе и продубљивање неповјерења – истакао је Нешић поводом усвајања сета закључака Предсједништва којима се анатемише Република Српска и траже санкције.

Он је напоменуо да се чак и у првим послијератним годинама водило рачуна у Предсједништву БиХ да не буде прегласавања и да је ово ријетка ситуација да се користи прегласавање не би ли се напакостило једном народу и једном ентитету.

– Тако се не гради БиХ. Напротив, тако се разграђује БиХ. Што су Бећировић и Комшић већи Бошњаци то је све мање БиХ – истакао је Нешић.

Према његовим ријечима, срећа па о Републици Српској никада нису и никада неће одлучивати Бећировић и Комшић, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

– Једино што им успијева јесте да бошњачки народ изолују и свађају, правећи од Федерације БиХ гето. У БиХ живи два милиона Бошњака које Комшић и Бећировић конфронтирају и завађају са осам милиона Срба у региону и четири милиона Хрвата. То могу радити само политичари који не воле свој народ. Вапећи за санкцијама Републици Српској, они санкционишу народ који представљају – оцијенио је Нешић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПожари у близини Атине настављени и данас
Сљедећи текстХрватска: Температура мора и до 29 степени Целзијусових