Насловна Најновије Неће бити дозвољено угрожавање интереса Српске, ни отимање имовине

Неће бити дозвољено угрожавање интереса Српске, ни отимање имовине

157
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је данас у Бањалуци, да Српска ни наредне године неће дозволити унитаризацију БиХ и умањивање републичких надлежности, те нипошто отимање имовине Српске.

Додик је поновио да је Српска на том плану спремна да у вези са имовином, која је за Српску црвена линија, крене ка путу независности.

„Нећемо дозволити било какве активности против Српске, а све што смо до сада успјели јесте захваљујући јаком тиму, који без оклијевања ради у интересу Републике и њених становника“, рекао је Додик и додао да ће Српска успјешно одговорити на све изазове, укључујући и негативне утицаје страног фактора.

Он је нагласио да је актуелна власт Српске успјешно управљала Републиком у кризним временима, што ће бити настављено.

„То показује способност власти и Владе, која је успјешно радила у прошлој години и наставиће да ради. Појачано ћемо радити на стварању свих услова за инвестиције, а све у интересу народа и људи који овдје живе“, рекао је Додик након састанка у Бањалуци са најважнијим функционерима Српске и директорима јавних предузећа о инвестицијама у Републици у наредној години.

Предсједник Републике Српске честитао је грађанима све предстојеће празнике, а посебно Дан Републике – 9 . јануар.

Састанку у Административном центру Владе, присуствовали су и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и премијер Радован Вишковић.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУсвојен буџет града Источно Сарајево у износу од 15.307.000 КМ
Сљедећи текстДодик: Година иза нас успјешна; Позивам грађане да заједно прославимо Дан Републике (ВИДЕО)