Насловна Најновије Нова провокација на Рогоју – оштећена табла добро дошли у Источно Сарајево

Нова провокација на Рогоју – оштећена табла добро дошли у Источно Сарајево

395
0

Табла обавјештења о уласку на простор града Источно Сарајево, постављена на улазу у Трново, на планинском превоју Рогој, који је уједно и јужни улаз у град Источно Сарајево, оштећена је данас између 14 и 15,00 часова од стране НН лица. 

Управо на овом мјесту је на Огњену Марију 1992 године, страдао велики број цивила, становника Трнова, када су муслиманске снаге поставиле барикаду и звјерски убијале цивиле, који су покушавали да пређу на слободну српску територију.

Важно је нагласити да на простору општине Трново, ниједна саобраћајна маркација, путоказ или спомен-обиљежје Бошњака, никада није оштећено или на било који начин оскрнављено, а притом треба имати у виду да је на простору Трнова за вријеме рата погинуло преко 100 српских цивила, почев од беба старих неколико мјесеци до старица од 80 година.

Овакви и слични инциденти, који су од прошле године учестали посебно на додирним тачкама два града (Источно Сарајево и Сарајево), сигурно не доприносе мирном суживоту два народа, који је вјековима успјешно функционисао на овим просторима. 

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстУмро великан њемачког фудбала Франц Бекенбауер
Сљедећи текстДодик: Странци не би требало да имају било какву улогу у политици у БиХ