Насловна Најновије Нови специјалиста офтамологије у Болници „Србија“

Нови специјалиста офтамологије у Болници „Србија“

233
0

ЈЗУ Болница „Србија“ Источно Сарајево богатија је за новог офталмолога др Нину Жига, специјалисту офталмологије и оптометрије која је примљена у стални радни однос.

Др Жига дипломирала је на Медицинском факултету у Сарајеву 2014. године. Након краћег периода рада као медицински представник за Нобел Илац, запошљава се 2015. године као породични љекар у Дому Здравља Маглај и у Служби хитне помоћи.

Специјализацију и даљи рад наставља у Специјалној болници за офталмологију „Свјетлост“ Сарајево 2016. године. Специјализацију из офталмологије и оптометрије завршила је 2020. године. До 2024. године радила је у Специјалној болници за офталмологију „Свјетлост“ Сарајево.

Уже подручје рада др Жиге је предњи сегмент, рефрактивна хирургија и дјечија офталмологија.

У предњем сегменту има велико искуство у раду са пацијентима са кератоконусом, оперативном процедуром цросслинкинг.

У подручју контактологије посједује вјештине фитања меких, РГП, Росе К2, Росе К постграфт и склералних лећа.

У рефрактивној хиругији посједује искуство рада на двије платформе за скидање диоптрије Wavelight Allegretto i Scwind Amaris.

У дјечијој офталмологији велико искуство у прегледима предшколске и школске дјеце, одређивање диоптрије методом скијаскопије и раду са дјецом са страбизмом.

 

ИЗВОРболница "србија"
Претходни текстПосјета секретара за високо образовање и научноистраживачку дјелатност у Покрајинској влади проф. др Зорана Милошевића
Сљедећи текстУ ИЗИС-у раде готово све јавне здравствене установе