Насловна Најновије Посјета секретара за високо образовање и научноистраживачку дјелатност у Покрајинској влади проф....

Посјета секретара за високо образовање и научноистраживачку дјелатност у Покрајинској влади проф. др Зорана Милошевића

114
0

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић са сарадницима данас је угостио секретара за високо образовање и научноистраживачку дјелатност у Покрајинској влади Аутономне покрајине Војводине проф. др Зорана Милошевића.

На састанку у Ректорату разговарано је о вишегодишњој успјешној сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву са научноистраживачким институцијама у Аутономној покрајини Војводини, прије свега са Универзитетом у Новом Саду, али и другим институцијама, као и о могућностима ширења сарадње у свим академским пољима са акцентом на пројекте из области истраживања, науке и развоја.

Аутономна покрајина Војводина већ традиционално сарађује са Републиком Српском у области науке, те су два јавна универзитета из Републике Српске и Универзитет у Новом Саду имали низ успјешно реализованих заједничких пројеката.

На састанку у Ректорату је истакнуто да је планирано да у текућој години потписивање споразума о сарадњи у области науке по први пут буде уприличено у Источном Сарајеву, док је претходних година било организовано у Новом Саду.

Састанку су присуствовали проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Радислав Лале.

ИЗВОРуниверзитет у Источном Сарајеву
Претходни текстШиром Српске најхрабрији у хладним ријекама и језерима пливали за Часни крст
Сљедећи текстНови специјалиста офтамологије у Болници „Србија“