Насловна Вијести Источно Сарајево Нови туристички замах за Пале

Нови туристички замах за Пале

350
0
 
 
Ријеч је о четири објекта угоститељске репутације, и то хотелима „Турист“, „Панорама“, „Kоран“, те некадашњи Дом извиђача „Будућност“, односно Студентски дом на Kаловитим брдима, који већ дужи низ година пропадају, без заинтересованости потенцијалних инвеститора за њихово поновно стављање у функцију, саопштено је ИЗ Олимпијског центра „Јахорина“.
 
У саопштењу се наводи да је Олимпијски центар „Јахорина“ покренуо иницијативу за преношење власништва над четири девастирана објекта, са Владе Републике Српске и општине Пале на овај центар. „Покренули смо иницијативу с циљем покретања свих неопходних процедура и активности уз помоћ који би се наведени објекти адаптирали и ставили на располагање туристичкој понуди општине Пале и свим њеним становницима“, наводи се у саопштењу.
 
Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић, рекао је да би се, ослањањем на успјех који је Јахорина постигла у претходних пет година и предузимањем иницијативе као што је ова, ставили у функцију објекте који би значајно допринијели туристичкој понуди општине Пале, али и преосталих општина Сарајевско-романијске регије.
 
Он је нагласио да нови смјештајни капацитети значе нова радна мјеста, нове могућности економског и привредног развоја, боравак великог броја туриста на подручју општине Пале, а што би значило да ова локална заједница постане средиште свих збивања и цјелокупне туристичке понуде.
 
„Стављањем у функцију наведених објеката омогућило би се не само кориштење нових смјештајних капацитета са акцентом на попуњене капацитете на Јахорини, већ и промоцију и одржавање других садржаја, једнако значајних за туризам ове општине и регије којој припада, као што су конгреси, семинари, презентације, конференције и слични догађаји“, истакао је Љевнаић.
 
Према његовим ријечима, идеја која се у овом контексту значајно издиже изнад осталих јесте и сарадња са породицом Ђоковић, уз чију би помоћ дјецу значајно вратили спорту, посебну у природу којом је општина Пале богато награђена.
„Имамо намјеру да заједно са породицом Ђоковић саградимо спортске терене у непосредној близини поменута четири објекта, на којима би се организовали бројни спортски кампови и такмичења. Оваква изградња омогућила би даље организовање бројних дјечијих и омладинских, образовних кампова, тренинга, културних и других рекреативних садржаја“, истакао је Љевнаић.
 
Скијалиште Олимпијског центра „Јахорина“ се из једне зимске сезоне у другу трансформише у истинско монденско скијалиште, које својим фасцинантним стазама, далеко најмодернијим инсталацијама вертикалног транспорта, непревазиђеним гостопримством и одличном понудом садржаја и зимских активности, привлачи све већи број посјетилаца.
 
У току зимске сезоне 2021/2022. било је 411.000 скијаша, а нескијаша чак 150.000.
У односу на зимску сезону 2016/2017, када је на Јахорини скијало 60.000 љубитеља овог зимског спорта, далеко је и већи број запослених не само у Олимпијском центру „Јахорина“, већ и у свим другим привредним субјектима на планини, било да је ријеч о угоститељским објектима, ренталима скијашке опреме, ски-школама, објектима за смјештај или чак самом Олимпијском центру.
 
У саопштењу Олимпијског центра „Јахорина“ наводи се да су тиме становници комплетне Сарајевско-романијске регије директно или индиректно зависни о пословању водеће туристичке дестинације у региону, а у највећој мјери Пале, које своју шансу виде у чињеници да се на планини неријетко тражи кревет више, конкурентнијој цијени смјештајних објеката, те близини самог скијалишта.
ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстНа подручју ПУ Источно Сарајево безбједност на задовољавајућем нивоу, РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстНесметано одвијање саобраћаја