Насловна Најновије Новчана помоћ општине за 260 најугроженијих пензионера у Братунцу

Новчана помоћ општине за 260 најугроженијих пензионера у Братунцу

162
0

Начелник општине Братунац Лазар Продановић, данас је потписао уговоре са 110 пензионера са најнижом пензијом у овој локалној заједници за додјелу општинске једнократне помоћи од по 100 КМ.

Једнократна новчана помоћ овим пензионерима биће исплаћена до краја седмице.

Раније је једнократна помоћ уплаћена за 150 пензионера са најнижом пензијом чиме је обухваћено укупно њих 260 у овој години.

Продановић је рекао да зна у каквој ситуацији живе пензионери и да је ово само мала помоћ, али да као општина морају урадити много више.

Он је истакао да је ово само једна мјера помоћи пензионерима, те да општина кроз Центар за социјални рад мјесечно исплаћује 60.000 КМ за социјална давања међу којима су пензионери, а ту је и Удружење пензионера Братунац, које ове године има увећан буџет који износи 20.000 КМ.

„Знам да све то није довољно, али као локална заједница морамо урадити много више за пензионере, чији је број већи од броја запослених у овој општини“, рекао је Продановић.

Он је позвао и одборнике из локалног парламента да заједно раде на стварању бољих услова за живот у овој општини, задржавању становника и смањењу миграција, али и повратку оних који су отишли.

„Ове године смо због смјена и дуплих функција исплатили 300.000 КМ на име плата и доприноса што је превише и за много веће и богатије општине. Тај новац би могао да буде искориштен за социјална давања и унапређивање квалитета живота у овој општини, зато је важно да сви заједно будемо одговорнији и радимо у интересу грађана“, нагласио је Продановић.

Он је истакао да су, захваљујући Влади Републике Српске, као и другим државним институцијама, санирана дуговања општине, која су по његовом доласку била 1,4 милиона КМ, а реализују се и други пројекти уређења општине.

Продановић је указао да је један од примарних подстицаја ове године био за рађање дјеце, за шта је исплаћено 67.000 КМ за прво, друго, треће и више дјеце,те да ће исплате бити настављене.

ИЗВОРСрна, фото илустрација
Претходни текстСвечани пријем поводом Дана Републике Српске за храбре полицајце
Сљедећи текстНово издање емисије “Сеоским сокацима“, вечерас од 20.00 часова на програму РТВИС, (ВИДЕО)