Насловна Најновије Новчана помоћ, прехрамбени и хигијенски пакети за најугроженије становнике Фоче

Новчана помоћ, прехрамбени и хигијенски пакети за најугроженије становнике Фоче

53
0

Општина Фоча исплатила је данас, у сусрет Васкрсу, једнократне новчане помоћи од 100 КМ за 65 социјално најугроженијих становника, а у наредним данима подијелиће и 100 прехрамбених и 50 хигијенских пакета.

Жељка Боро, једна од корисница новчане помоћи, срећна је што их општина не заборавља.

„Живим сама у социјалном стану. Уз начелника нисмо заборављени, свака му част, излази нам у сусрет колико може“, рекла је Боро.

Јелисавка Јеличић преузела је помоћ за Миленку Стојановић из Челебића, која живи сама, без икаквих примања.

„И у јануару је за Божић добила помоћ, сада опет, велика част. Неће њу ни родбина заборавити, али када се неко службено сјети то је велика ствар“, каже Јеличићева.

Начелник општине Милан Вукадиновић, подсјетио је да је општина ове и прошле године подјелу печеница за божићне празнике замијенила новчаном подршком, а сада се та акцију проширила и на васкршње празнике, да би најугроженији могли достојанствено да обиљеже највећи хришћански празник.

„Када сам дошао на мјесто начелника са нашим привредницима покренуо сам хуманитарну акцију `Подијелимо радост Божића`. Од прошле године одлучили смо да за Божић најугроженијим корисницима Центра за социјални рад уплаћујемо новчану помоћ, а ове године смо одлучили да их дарујемо и за Васкрс. Они ће током дана на својим рачунима имати уплату од 100 марака“, рекао је Вукадиновић.

У сарадњи са Црвеним крстом општина је издвојила додатна средства за прехрамбене и хигијенске пакете помоћи за оне који нису нигдје на евиденцији, а социјално су угрожени.

„Обезбиједили смо 100 пакета хране и 50 пакета хигијене. Обухватили смо кориснике програма `Помоћ у кући`, оне који су у стању потребе и лица која су се обраћала Црвеном крсту, а нису обухваћена неким видом помоћи“, рекла је секретар фочанског Црвеног крста Снежана Ковач.

Корисници Црвеног крста наредних дана могу очекивати и помоћ у брашну, коју је у оквиру републичке акције обезбиједила Влада Српске.

Корисницима у Фочи посредством мјесних заједница биће подијељено укупно осам тона брашна.

Општина Фоча претходно је издвојила и средства за подјелу васкршњих јаја за 3.720 фочанских пензионера.

ИЗВОРсрна, фото Радио Фоча
Претходни текстВечерас Свечана академија поводом Ђурђевдана – крсне славе и Дана општине Источна Илиџа
Сљедећи текстOбјављена брошура о спомен-обиљежјима на подручују општине Соколац