Насловна Најновије Обиљежавање Свјетског дана прве помоћи

Обиљежавање Свјетског дана прве помоћи

145
0

Црвени крст Републике Српске, обиљежиће данас Свјетски дан прве помоћи под мотом „Прва помоћ у дигиталном свијету“, уз поруку да је важно доћи до свакога, било када, било гдје и пружити прву помоћ.

Овогодишње обиљежавање Свјетског дана прве помоћи базира се на промоцији дигиталних платформи за лакше и брже стицање знања и вјештина о првој помоћи, прилагођено и дјеци, одраслим млађим и старијим особама, саопштено је из Црвеног крста Републике Српске.

У недјељу ће у образовним установама бити одржана предавања о важности познавања и пружања прве помоћи, те промовисани ефекти и могућности које данас нуде модерне технологије с циљем ширења знања и вјештина о познавању прве помоћи.

Поред редовних активности, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске ће поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи одржати показне вјежбе, контроле кутија прве помоћи, акције мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, те извршити подјелу промотивно-едукативног материјала становништву.

У активности општинских и градских организација из састава Црвеног крста Републике Српске поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи биће укључени волонтери и активисти свих старосних група.

Из Црвеног крста Републике Српске подсјећају да је правовремено и правилно пружање прве помоћи од велике важности у спашавању људских живота и да се свако може наћи у тој ситуацији.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЗавршница рукометног Купа Републике Српске данас и сутра у Вишеграду
Сљедећи текстВише од 630 погинулих у земљотресу у Мароку