Насловна Најновије Огромна количина доказа да је Милошевић ликвидиран у хагу

Огромна количина доказа да је Милошевић ликвидиран у хагу

183
0

Директор канадског Центра за истраживање глобализације Мишел Чосудовски, изјавио је да постоји огромна количина доказа да је бивши предсједник Србије и СР Југославије Слободан Милошевић ликвидиран у Хашком трибуналу, јер није могао да буде осуђен, те да је због тога изгубио сваку илузију о међународној судској правди.

Чосудовски је навео да је разговарао са Милошевићем у Хагу, као и да је требало да свједочи о везама терористичке ОВК и муџехадина у БиХ, али је одустао јер су га британски и српски адвокати обавјестили да му неће дозволити да говори у судници правдајући се статутом и процедуром.

„Српски предсједник је, опет инсистирао да се брани сам мада сам га молио да то не чини. Можда је и одлучио исправно“, рекао је Чосудовски за „Вечерње новости“.

Da li bi se Praljak ubio da je istražena Miloševićeva smrt - 29.11.2017,  Sputnik Srbija

Чосудовски је навео да је професор емиритус са Принстона Ричард Фалк, који је данас на челу међународне одбране права Палестинаца, а по националности је Јеврејин, исковао правни „нонсенс“ против права Србије да се брани и амнестирао НАТО за злочине у СР Југославији.

„Као шеф Комисије међународних правника, који су по захтјеву Норвешке утврђивали агресију на Србију и Црну Гору 2001. године, Фалк је написао да је Комисија утврдила да су југословенске снаге биле ангажоване у добро планираној кампањи терора и протјеривања Албанаца са Космета у акцији `етничког чишћења` и да су хтјели да униште темеље албанског друштва, те је оцјена Комисије у вези са НАТО бомбардовањем Југославије била да је то било `незаконито, али оправдано“, подсјетио је Чосудовски.

Он је указао да је амнестирајући НАТО у даљем налазу Фалкова комисија оставила простор у Хашком суду, да утврђује одговорност појединаца или државе за злочине.

ИЗВОРсрна, фото илустрација BBC, Спутник
Претходни текстПлакете предсједника Српске за двије школске другарице из Братунца
Сљедећи текстНа основу досадашњих истраживања рудна богатства Српске процијењена на 15 милијарди евра