Насловна Најновије Плакете предсједника Српске за двије школске другарице из Братунца

Плакете предсједника Српске за двије школске другарице из Братунца

111
0

Ученице првог разреда Електротехничке школе у Братунцу, Тамара Станојевић и Лара Живановић, које је предсједник Републике Српске Милорад Додик, поводом Дана Републике одликовао плакетом „Амблем и застава Републике Српске, истакле су да су срећне што им је уложени труд донио резултате и награду и пријем код предсједника Републике.

Станојевићева је као ученик генерације, завршила Основну школу „Бранко Радичевић“ у Братунцу са великим бројем диплома, похвала и награда на бројним конкурсима, школским, општинским и регионалним такмичењима, а њена највреднија награда је освојено прво мјесто на Републичком такмичењу из математике.

Награде је освајала на такмичењима из разних области, а највише из физике и математике.

Она је истакла да воли математику и да је то наука чије основе се морају савладати, а да се касније континуираним радом и вјежбањем то знање надограђује.

„Мени је то занимљиво и привлачно. Не представља ми тешкоћу, него вјежбање математике изазива све веће интересовање. То је задовољство“, рекла је Станојевићева, истичући да је захвална оцу, као и наставнику математике Томиславу Благојевићу, који су јој развили љубав за математику и помагали да савлада неке недоумице.

Ова дјевојчица је истакла да је поносна и да јој је представљало част да присуствује прослави и обиљежавању 32. рођендана Републике Српске, као и да буде међу награђенима поводом 9. јануара, Дана Републике, историјског датума за Републику Српску.

Станојевићева је рекла да је срећна, што су јој труд и учење донијели резултате и награду предсједника Републике.

Она планира да након завршетка средње школе упише студије математике и физике, истичући да ће јој то бити професионално опредјељење.

Лара Живановић је такође добитница Плакете „Амблем и застава Републике Српске“ за најбољи ликовни рад на републичком конкурсу.

Она је одлична ученица и носилац бројних диплома и награда из природних наука на такмичењима и конкурсима у братуначкој Основној школи „Вук Караџић“, као и на општинском и регионалном нивоу.

Живановићева је истакла да је највећи успјех остварила побједом на републичком ликовном конкурсу.

Она је додала да јој је цртање хоби, да обожава сликати портрете и посебно очи које су, како каже, огледало душе.

Живановићева намјерава да након средње школе упише студије природних наука, а цртање и сликање остаће јој хоби у коме ужива.

И она је нагласила да је пресрећна због награде добијене за 9. јануар, Дан Републике Српске.

Живановићева је додала да ће јој присуство на пријему за Дан Републике и пријем награде од предсједника Републике остати у вјечитом памћењу као неки диван сан и најљепши доживљај.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗагрљај има снагу ако је аутентичан и искрен – прославите Међународни дан загрљаја
Сљедећи текстОгромна количина доказа да је Милошевић ликвидиран у хагу