Насловна Вијести Република Српска Одржана радионица на тему усклађивања постојеће стратегије развоја са новим законским оквиром

Одржана радионица на тему усклађивања постојеће стратегије развоја са новим законским оквиром

204
0
Савез општина и градова Републике Српске у сарадњи са Генералним секретаријатом Владе Републике Српске организује радионице на тему усклађивања постојећих стратегија развоја са новим законским оквиром. Једна од тих радионица данас је одржана и у Рогатици.
 
Доношењем Закона о стратешком планирању и управљању развојем у Републици Српској уређује се систем стратешког планирања и управљања развојем у Републици Српској, као и бројни принципи на којима се заснива стратешко планирање и управљање развојем.
 
Циљ радионице био је представити процедуре израде и кључне елементе стратешких докумената у Републици Српској, те помоћи руководиоцима и практичарима који су ангажовани на пословима њихове израде да квалитетно и правовремено обаве своје најважније задатке у изради стратешких докумената.
 
Радионица је била намијењена службеницима који раде на пословима планирања, односно представницима Развојног тима који дјелују као оперативно, извршно и координационо тијело задужено за вођење процеса планирања локалног развоја.
ИЗВОРOpština Rogatica
Претходни текстДодик: Не разумијем оптужницу и немам повјерење у Суд БиХ (Видео)
Сљедећи текстОбиљежена 31 година од страдања 28 Срба на Меремишљу