Насловна Најновије Одржана 23. редовна сједница Скупштине општине Трново

Одржана 23. редовна сједница Скупштине општине Трново

214
0

На одржаној 23. редовној сједници Скупштине општине Трново усвојено је 25 тачака дневног реда.

Одборници су усвојили Извјештај о раду буџетских корисника који се финансирају/суфинансирају из буџета ове општине –Удружење жена „Трновке“ Трново, Џудо секција „Трново“ и Удружење добровољних давалаца крви града Источно Сарајево.

Осим Извјештај о раду комуналног полицајца за период минуле године, усвојени су извјештај о заштити животне средине на подручју општине Трново, Извјештај из области културе, спорта и информисања, те Извјештај о слободи приступа информацијама у општини Трново.

Пред оборницима локалног парламента нашле су се информације о инспекцијском надзору и о стању криминалитета, јавног реда и мира на подручју општине Трново за претходну годину, као и информација о одржавању заједничких дијелова стамбених зграда и санацији локалних путева на подручју ове локалне заједнице.Усвојена је и Информација о упису ученика у први разред ЈУ ОШ „Свети Сава“ Трново за школску 2023/2024 годину.

На скупштинском засједању, одборници су усвојили и низ приједлога одлука приједлога о пријевремених ступањима на снагу истих. Тако су усвојени Приједлог Одлуке о јавним признањима и наградама општине Трново и Приједлог Одлуке оњеговом пријевременом ступању на снагу, као и Приједлог Правилника о критеријима и мјерилима за додјелу јавних признања и награда општине Трново и Приједлог Одлуке о његовом пријевременом ступању на снагу, Приједлог Одлуке о давању мишљења и Приједлог Одлуке о његовом пријевременом ступању на снагу.

Усвојени су и приједлози одлука о куповини земљишта у сврху проширења гробља у насељеном мјесту Тошићи- Широкари, проширења гробља у насељеном мјесту Касарна- Пилана и изградње паркинга у насељеном мјесту Трново центар, као и Приједлог Плана мреже здравствених установа на подручју ове локалне заједнице.

Одборници општине Трново усвојили су и Приједлог Одлуке о давању сагласности на закључење Уговора о продаји неизграђеног градског грађевинског земљишта непосредном погодбом између општине Трново и Угреновић (Здравко) Горана и општине Трново и Станаревић (Бранко) Рада из Београда.На данашњој сједници, Приједлог Програма обиљежавања значајних датума и догађаја за општину Трново из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата враћен је на дораду.

ИЗВОРОпштина Трново
Претходни текстТри службена пса помажу раду полиције у Источном Сарајеву (ВИДЕО)
Сљедећи текстПревентивна кампања „Електрични тротинет није играчка“