Насловна Најновије Окупљање вишеструких давалаца крви 4.октобра

Окупљање вишеструких давалаца крви 4.октобра

186
0

Актив добровољних давалаца крви Соколац, организује у уторак, 4. октобра, пријем и додјелу захвалница за добровољне даваоце који су крв до сада даровали пет и више пута, рекао је Срни секретар актива Младен Мачар.

Он је додао да ће се даваоци-хуманисти ове локалне заједнице окупити у Парохијском дому цркве Светог пророка Илије на Сокоцу од 18.часова.

Мачар је нагласио да је то прва у низу активности, недавно формираног Актива који дјелује при Црвеном крсту „Романија-Соколац“ и да ће бити више сличних до краја године.

„Дошли смо до неких старих спискова давалаца из осамдесетих и деведесетих година /20. вијека/ на којима се налазе имена људи који су дали крв по 40 до 50 пута, па чак и 100 пута којима се никада нико није захвалио“, образложио је Мачар прву активност Актива добровољних давалац крви.

Он је истакао да је Актив добровољних давалаца крви основан из пријеке потребе, да би се грађани општине Соколац имали коме и гдје обратити у случау да им затреба ова драгоцјена течност.

Према његовим ријечима, један од циљева формирања Актива јесте да подстакну све младе и оне који још нису дали крв да се придруже великој породици хуманиста који даровањем своје крви, када је то неопходно, спасавају животе других људи.

Из Актива добровољних давалаца крви најавили су више планираних активности од којих издвајају предавање о значају даривања крви почетком новембра и акцију даровања крви у децембру у сусрет новогодишњим и божићним празницима, с обзиром да је у то вријеме драгоцјена течност често и најпотребнија.

За предсједника Актива изабран јер Андреј Миовчић, а за његовог замјеника Божидар Цуровић.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстСрпски средњошколци шампиони свијета у кошарци
Сљедећи текстХан Пијесак: Откривена лабораторија за узгој марихуане, ухапшено лице Н.Д.