Насловна Најновије Опрез због магле уз ријечне токове и преко планинских превоја

Опрез због магле уз ријечне токове и преко планинских превоја

136
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, а магла, мјестимично врло густа, смањује видљивост и успорава вожњу на дионицама уз ријечне токове и преко планинских превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују опрезнију вожњу и избјегавање ризичних претицања.

Због радова на мосту „Богдановац“, измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка – Бањалука.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Рача – Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача – Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Добро Поље – Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја због санације клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу Сарајево – Трново, дионица Крупац – Војковићи, због деминирања терена од 9.00 до 15.00 часова повремене су получасовне обуставе саобраћаја.

Због деминирања терена, на регионалном путу Добој – Маглај, у мјесту Рјечица Доња, град Добој биће привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова – радови ће трајати 30 минута, након чега ће саобраћај бити пуштан 15 минута, до 17. октобра.

Због бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница до 20. децембра.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац – Пипери.

На путном правцу гранични прелаз Делеуша-Билећа-Гацко до понедјељка, 16. октобра, кретаће се превоз вангабаритног терета, па је неопходна опрезнија вожња на наведеним дионицама и поштовање упутстава овлаштених лица из пратње.

Поводом одржавања Брдске трке „Награда Бањалуке 2023“, на дијелу локалног пута Бањалука-Слатина, данас и сутра биће обустава саобраћаја од Улице Слатинске, код скретања за Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, па до скретања за мјесто Крчмарице, од 8.00 до 16.00 часова.

Због одржавања вашара у Пурачићу /Лукавац-Грачаница/, очекују се колоне возила кроз ово мјесто.

На магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ, на неколико локација у току су санациони радови, па се на тим локацијама саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстДобротвори из Италије – 20 година хуманости и пријатељства са Источном Илиџом
Сљедећи текстНа Цетињу дочекана Десница Светог Спиридона