Насловна Најновије Општина Источна Илиџа потписала Меморандум о разумијевању са Агенцијом Уједињених нација за...

Општина Источна Илиџа потписала Меморандум о разумијевању са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена

237
0

Замјеник начелника Мирослав Лучић данас је у име Општине Источна Илиџа потписао Меморандум о разумијевању са Агенцијом Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена.

Овај Меморандум је, осим Источне Илиџе, потписало 11 локалних заједница из Републике Српске и Федерације БиХ. Локалне заједнице су потписивањем наведеног документа прихватиле заједничку сарадњу и остваривање напретка у испуњавању обавеза у погледу родне равноправности у складу са домаћим законима и политикама те релевантним међународним актима.

Такође, потписници акта су овим Меморандумом исказали добру вољу и намјеру да промовишу родно одговорно управљање јавним пословима и ресурсима те да ојачају капацитете и разумијевање радника и радница у погледу интегрисања принципа родне равноправности и родно одговорног буџетирања у складу са овлаштењима и обавезама локалних заједница.

Општина Источна Илиџа од децембра 2022. године учествује у обучавању запослених на тему родно одговорног буџетирања, а овај Меморандум је званична потврда сарадње локалне заједнице са организацијом UN Woman у погледу постизања циљева који се односе на родну равноправност.

ИЗВОРисточна илиџа
Претходни текстЗлатни знак Амиџићу, сребрни Југовићу
Сљедећи текстСутра облачно и хладно, снијег само понегдје на истоку