Насловна Најновије Општина Источна Илиџа суфинансира куповину школског прибора

Општина Источна Илиџа суфинансира куповину школског прибора

192
0

Представници општине Источна Илиџа додијелили су данас 92 рјешења о суфинансирању набавке школског материјала у укупном износу од око 15.000 КМ за родитеље са троје и више дјеце, породице које се налазе у стању социјалне потребе, као и самохране родитеље.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је новинарима да је ово већ пети пут у низу да општина Источна Илиџа у оквиру пронаталитетне политике суфинансира набавку уџбеника, односно школског материјала.

„Прво су то била средства за суфинансирање набавке уџбеника, а посљедње двије године то су средства намијењена за суфинансирање куповине школског прибора. Ове године, у сарадњи са директорима основних школа и захваљујући граду Бањалуци, основцима са подручја општине обезбијеђено је и подијељено 300 комплета уџбеника“, нагласио је Божовић.

С обзиром на то да дио грађана из оправданих разлога није стигао на вријеме да се пријави за општинска средства за суфинансирање куповине школског прибора, Божовић је рекао да је у припреми још додатних 17 рјешења.

Он је поручио да ће сви захтјеви који буду оправдани, бити одобрени без обзира на временски период.

Божовић је најавио да ће општина од четвртог квартала ове године, поред 300 КМ које уплаћује за свако новорођенче, суфинасирати и трошкове набавке ауто-сједалица за бебе са подручја ове локалне заједнице у износу до 300 КМ.

Наташа Радовић, самохрана мајка двије дјевојчице, рекла је да јој свака помоћ добро дође с обзиром на финансијску ситуацију.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРоманијска лига окупила око 300 учесника
Сљедећи текстИзложба ликовних радова Међународне колоније „Арт симпозијум“ (ВИДЕО)