Насловна Најновије Романијска лига окупила око 300 учесника

Романијска лига окупила око 300 учесника

244
0

Данас је на Сокоцу по први пут одржана Романијска лига у фудбалу која је окупила око 300 дјечака и дјевојчица из шест кубова Сарајевско-романијске регије, рекао је за Инфо центар тренер Миленко Ђерић.

– Ова Лига настала је на иницијативу тренера фудбалских клубова који су данас узели учешће, тако да се надамо да ће ово такмичење прећи у традицију. Планирамо да поред ове љетне имамо и зимску лигу. Сва дјеца која су учествовала на турниру проглашена су побједницима и сви су добили златне медаље- рекао је Ђерић.

 

Он је појаснио да су се дјечаци и дјевојчице такмичили у три узрасне категорије: 2010. 2012. и 2014. годиште, док у зимској лиги имају у плану да се такмиче и фудбалери рођени 2016. године.

– Данас су узели учешће клубови са Пала: ФК „Олимп“ и ФК „Пикси“ , фудбалски клуб „Омладинац“ из Хан Пијеска и Младост из Рогатице. Ту су и наша два клуба: ФК „Гласинац 1936“ и ФК „Соколац“.

Генерални спонзор Лиге било је Шумско газдинство „Романија“ Соколац, које је свим учесницима обезбиједило златне медаље.

 

ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстВладан Симић из Вишеграда попео се на највиши врх Свете Горе
Сљедећи текстОпштина Источна Илиџа суфинансира куповину школског прибора