Насловна Најновије Орлић: Курти потрчао да оптужи Србе за убиство полицајца

Орлић: Курти потрчао да оптужи Србе за убиство полицајца

168
0

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти одмах први појурио да оптужи Србе за догађаје у Бањској, у Лепосавићу, гдје је један полицајац приштинске полиције убијен, а други рањен.

– Курти је појурио први да оптужи Србе, да каже да је то нека организована не знам шта акција и да су то професионалци извели. Сигурно их је у међувремену лично већ легитимисао па зна ко су и шта су. Дакле, јасно вам је све – рекао је Орлић за Прву ТВ и истакао да би свако озбиљан прво видио шта се дешава, па потом коментарисао шта се десило.

Он је нагласио да сви знају да насиље одговара искључиво Куртију и да је све што је Курти радио претходних мјесеци, са најбруталнијим могућим терором који је спроводио над голоруким српским народом, радио управо зато што је желио отворену ескалацију и да изазове неко насиље.

Орлић сматра да је јасно ко једини може да буде задовољан у случају било каквог сукоба, а поготово ако то подразумијева и људске жртве.

Полиција у Приштини саопштила је да је ноћас у селу Бањска у Лепосавићу извршен напад на полицијску јединицу, у којем је један њен припадник убијен, а други рањен.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик у Мостару: Ово је показатељ да смо сабрани, да можемо да се окупимо
Сљедећи текстИнциденти на Сјеверу КиМ; РОСУ уапала у манастир Бањска