Насловна Најновије Орлови у Подгорици траже нову побjеду у квалификацијама за ЕП

Орлови у Подгорици траже нову побjеду у квалификацијама за ЕП

129
0

Фудбалска репрезентација Србије у Подгорици игра против Црне Горе други меч у квалификацијама за Европско првенство.

Орлови су у премијерном мечу у Групи Г квалификација за Европско првенство 2024. године без већих потешкоћа савладала Литванију 2:0 и уписала прве бодове.

Сада слиједи дуел са Црном Гором, која је много озбиљнија екипа од првог противника, што је и доказала побједом у Софији против Бугарске.

Селектор Драган Стојковић Пикси рекао је пред меч да не постоје тајне између двије екипе, као и да ће његови момци у Подгорици ићи на побједу.

Црна Гора, од самосталности, никада није учествовала на неком великом такмичењу, али то не значи да не поседује квалитет да се надиграва са најбољим европским селекцијама.

Највеће звијезде тима су свакако некадашњи фудбалери Партизана, Стефан Савић и Стеван Јоветић, али селектор Миодраг Радуловић може да рачуна на још неколицину квалитетних фудбалера.

Србија није учествовала на Европском првенству још од 2000. године, па је одлазак у Њемачку приоритет за селектора Пиксија и његову екипу.

Побједа над Црном Гором дала би и додатну дозу самопоуздања орловима пред наставак квалификација у јуну, када се играју мечеви са Бугарском и Мађарском.

Двије репрезентације састале су се у Лиги нација 2018. године, а оба пута славила је Србија – 2:0 у гостима и 2.1 у Београду.

Утакмица почиње од 20.45 часова.

ИЗВОРртс
Претходни текстУ Српској рођено 16 беба
Сљедећи текстУ Хашанима сјећање на Бранка Ћопића