Насловна Најновије Осмогодишњој Милени Косорић из Рогатице потребна је наша помоћ

Осмогодишњој Милени Косорић из Рогатице потребна је наша помоћ

664
0
Милена Косорић из Рогатице рођена је са церебралном парализом због које је везана за колица. Шанса да стане на своје ноге постоји, а лијечење у Нишу кошта 42.000 марака. Потребно је обезбиједити и справе за вјежбање, колица прилагођена њеним потребама, али и санирати стамбени простор.
 
Својим осмијехом и радозналошћу Милена плијени пажњу свих који је упознају. Борбу са огромним здравственим проблемом додатно отежава и неуслован стамбени простор. Миленини родитељи су незапослени и нису у могућности да Милени омогуће услове за лијечење.
 
Миленин отац Миодраг Косорић каже да нема ријечи којима би описали колико би им помоћ била значајна.
“Прокишњавање куће, влага. Шта да вам кажем, докле сам могао, могао сам. Имам 60% инвалидности, не радим”, каже Миодраг.
 
Миленина мајка Александра Косорић каже да је свакодневица тешка, али је родитељска љубав јача од свега.
 
“Тешко је, јако тешко. Она је више отежала, не може се више носити. Милена је добра дјевојчица. Добра је, стварно. Слуша све, добра је“, каже Миленина мајка.
 
Милена има скромне жеље, као и њен брат близанац Владан. Милена каже да жели да иде у школу и да прохода, а њен брат би највише волио да сека може са њим у школу.
 
Иницијативу за помоћ Милени покренула је њена ујна Јелена, сазнавши да у болници, у Нишу, постоји могућност да стане на своје ноге. Да би могла отићи на лијечење потребна су велика новчана средства, али прије свега куповина справа за вјежбање и санирање стамбеног простора, како би се припремила за лијечење.
 
“То лијечење у Нишу кошта 42.000 марака, са смјештајем. Они гарантују за 12 недјеља да би она могла на своје ноге да стане. Да би дошла до тог циља, њој су потребне те справе за вјежбање, да би дошле себи те ногице, да би се исправиле. За те справе нам је потребно око 5000 марака. Овдје је потребно за почетак да се зидови ураде, столарија замијени и под да се среди. Планирала сам да у њој убацим справе за вјежбе. То су значи за издржљивост, треба јој трака, треба јој лопта и треба јој струњача. То су неке најосновније вјежбе за почетак које би њој могле да помогну да колико-толико ојача своје мишиће”, каже Јелена Косорић.
 
Хуманитарно удружење “Мали анђео” из Бањалуке, активирало је хуманитарни број 17071, а они који су у могућности средства за Миленино лијечење могу уплатити на жиро рачун у Новој Банци, на име Јелена Косорић.
 
Број рачуна: 5514802544122725
 
Покажимо хуманост! Наше мало Милени значи много!
ИЗВОРртрс
Претходни текстСПД ,,Слога“ прославило крсну славу (ФОТО)
Сљедећи текстДр Елез у Болници „Србија“ 18. новембра