Насловна Најновије Павле Дујаковић најбољи спортиста Републике Српске

Павле Дујаковић најбољи спортиста Републике Српске

222
0

Најбољи спортиста Републике Српске за 2022. годину је каратиста Павле Дујаковић. У 68. избору десет најбољих спортиста у организацији Гласа Српске, Дујаковић, који је члан Карате клуба Енергија и репрезентације БиХ, ово признање заслужио је титулама шампиона Републике Српске, БиХ и Балкана, те сребрним медаљама на Европском и Свјетском првенству у конкуренцији млађих сениора.

Признање Дујаковићу уручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Дујаковић је истакао да је поносан, те да му је ово признање најдраже у каријери.

– Дао сам све од себе ове године која је била феноменална. Надам се и вјерујем да ће наредне које долазе бити још боље. Много пута сам поновио да имам велике циљеве, вјерујем у њих и свој рад, тренере и људе око мене – рекао је Дујаковић.

Друго мјесто заузела је одбојкашица Јована Биберџић, док је трећепласирани џудиста Божидар Вучуревић.

Четврто мјесто припало је ски-тркачу Страхињи Ерићу, пета је атлетичарка Јелена Гајић, на шестом мјесту је рукометаш Милош Њежић.

Слиједе кајакаш Душан Мачкић, фудбалер Александар Војновић, стријелац Никола Јовичић, а листу најбољих 10 затвара тенисер Андреј Недић.

Осим 10 најбољих, додијељено је још десет награда, признања и плакета, те је најбољи спортиста из Републике Српске трећи пут у каријери одбојкашица Тијана Бошковић, док је најбољи тренер Горан Граховац /пливање/.

Плакете за амбасадора спорта Српске припале су ватерполистима Гојку и Душку Пијетловићу, Кристини Пантелић-Бабић /судија одбојке на пијеску/ и Велибору Срдићу /предсједник Свјетске плесне организације/.

Плакету за специјалне паралелне везе Републике Српске и Србије у области спорта добили су прослављени рукометаш из Србије и предсједник жирија Драган Шкрбић и први човјек Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић.

Плакете за допринос развоју спорта примили су Вицо Зељковић /фудбал/, Драгиша Антонијевић /џудо/ и Стеван Бекан /рукомет/.

За најбољи спортски догађај проглашен је кик-бокс спектакл Хектор фајт најт.

Плакета за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту припала је кошаркашици у колицима Биљани Недић, док су плакете за спортски подухват године добиле спортски директор Европске асоцијације школског спорта Горица Билак-Моцоња и омладинска шампионка свијета у боксу Сара Ћирковић.

Плакету постхумно додијељену Тијани Глигић-Косић, која је изгубила битку са опаком болешћу, преузела је њена мајка Свјетлана Глигић.

Драгиша Ћорсовић најбољи је спортски новинар Републике Српске у 2022. години, те му је припало Златно перо „Лимун Папић“.

За 10 најперспективнијих спортиста и једног спортисту са инвалидитетом Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске припремило је новчане награде.

Министарка Соња Давидовић награде је уручила Алекси Човичковићу /кошарка/, Ивани Илић /теквондо/, Јани Ђерић /кик-бокс/, Дариу Пејићу /стони тенис/, Никши Петровићу /рукомет/, Аљоши Травару /кајак/, Марку Шуковићу /атлетика/, Борису Блажевићу /пливање/, Лани Лубури /џудо/, Луки Пејићу /карате/ и Александру Љубичићу /сједећа одбојка/.

Стручним жиријем овогодишњег избора предсједавао је прослављени рукометаш Драган Шкрбић, а у жирију су били и помоћник министра спорта Марио Ђуран, некадашњи фудбалски ас Бранислав Крунић, бивши рукометаш Дејан Унчанин, уредник спортске редакције РТРС-а Драган Новаковић, уредник спортске редакције Независних новина Горан Караћ те уредник и замјеник уредника спортске редакције Гласа Српске Душан Репија и Милан Зубовић.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЕмисија „Сеоским сокацима“ 12.12.(ВИДЕО)
Сљедећи текстМинистри ЕУ данас о статусу кандидата за БиХ