Насловна Најновије Пале: Почињу духовне мајске свечаности

Пале: Почињу духовне мајске свечаности

139
0

Мајске духовне свечаности на Палама, почињу вечерас богатим програмом, најављено је из Kултурно-спортског центра Пале.

Овом манифестацијом, која ће трајати до недјеље, 14. маја, Kултурни центар Пале чува идентитет православне духовности у чијој суштини су вјера, милосрђе, мир, љубав и унутрашња радост.

Првог дана у Цековића кући у 19.00 часова је планирана изложба школе иконописа „Архангел“ са Пала.

За сутра је предвиђена промоција књиге „Лаодикија“ оца Серафима из манастира Добрунска Ријека, у 19.00 часова у сали Kултурног центра Пале.

Приказивање филма „Ви идите, ја нећу“ режисера Хаџи-Александра Ђуровића планирано је у четвртак, 11. маја, у сали Kултурног центра у 19.00 часова.

Монодрама „Бог“ по тексту академика Матије Бећковића у извођењу глумца Рајка Вуковића, биће одржана у петак, 12. маја, бити изведена у 20.00 часова сали Kултурног центра.

Промоција књиге „Чекамо васкрсење мртвих“ аутора Бранка Станковића, биће одржана у суботу, 13. маја, у 19.00 часова у сали Kултурног центра.

Посљедњег дана манифестације, у недјељу, 14. маја, професор Драга Мастиловић одржаће предавање о теми „Српско национално питање у 20. вијеку“. Предавање ће бити одржано у сали Kултурног центра Пале, са почетком у 19.00 часова.

Манифестацију организује Српска православна црквена општина Пале – Храм Сабора Светог архангела Гаврила, у сарадњи са Kултурно-спортским центром и Хуманитарном организацијом „Срби за Србе“.

ИЗВОРсрна, фото Al Jazeera
Претходни текстНерадни дан у Српској
Сљедећи текстФоча слави Дан општине