Насловна Вијести Република Српска Патријарх Порфирије позвао на јединство православних Срба

Патријарх Порфирије позвао на јединство православних Срба

271
0

Његова светост патријарх српски Порфирије, поручио је данас вјерном народу у манастиру Глоговац код Шипова, да је православна вјера утјеха за све и да је управо она изродила ову светињу.

Патријарх је благословио присутне и истакао да Господ жели да народ буде сабран, а управо то се и дешава данас у Манастиру Глоговац.

„Само онда када се сабирамо и налазимо у Христу, у цркви његовој, онда јесмо једно тело и душа. Зато што у нама живи Христос, благодат његова“, рекао је патријарх обраћајући се вјерницима након Свете архијерејске литургије.

Његова светост подсјетио је да се народ вијековима сабира, као и да је вјера православна изродила светињу – манастир Глоговац.

„Сви смо дужни Јању и Јањанима“, рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх је позвао на љубав и праштање ближњима, те позвао вјерни народ да покаже спремност да прихвате једни друге и да не стварају идеологије које су „против оног што је од Бога дато“.

„Браћо и сестре, православни хришћани, живимо православном вером – она ће нас утешити у свему“, рекао је патријарх Порфирије и позвао на јединство православних Срба и православних хришћана.

Епархија бихаћко-петровачка и рмањска одликовала је патријарха Порфирија орденом Новомученика бихаћко-петровачких, као и Владу Републике Српске, а орден је примио министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

Одликован је и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

У манастиру Глоговац данас се одржава и 30. традиционални Јањски сабор.

Патријарх српски Порфирије завршава данас дводневу посјету Епархији бихаћко-петровачкој и рмањској, у оквиру које је јуче боравио у Мркоњић Граду.

ИЗВОРсрна
Претходни текстГалијашевић: У Украјини убијен 51 плаћеник из БиХ
Сљедећи текстПовријеђени дјечак транспортован у УКЦ РС