Насловна Најновије Патријарх српски служио у Пећкој патријаршији

Патријарх српски служио у Пећкој патријаршији

198
0

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је јутрос, у присуству вјерног народа, Свету архијерејску литургију у древном манастиру – Пећкој патријаршији.

Патријарху српском саслуживали су преосвећени епископи рашко-призренски Теодосије, марчански Сава, јегарски Нектарије, топлички Петар, објављено је на сајту ТВ Храм.

Саслуживало је и свештенство Епархије рашко-призренске, у молитвеном присуству високопреподобног архимандрита Данила, директора Патријаршијске управне канцеларије.

Његова светост јуче је допутовао у Пећку патријаршију.

Патријарх Порфирије ће се данас срести са својим стипендистима из Фонда „Привредник“ и Задужбине Симе Игуманова, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

Из СПЦ истичу да патријарх Порфирије гаји посебну љубав према Пећкој патријаршији, не само зато што је то ставропигијални манастир српских патријараха, него због тога што је многе студентске ферије провео у тој древној светињи.

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је јуче, на Видовдан, Свету архијерејску литургију у манастиру Грачаница, уз саслужење десетак епископа СПЦ, а потом у порти Манастира Грачаница и парастос косовским јунацима и свим мученицима од Косовског боја до данас.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСмијењена управа ОШ „Владислав Рибникар“
Сљедећи текстТешко повријеђен сувозач у судару два аутомобила