Насловна Вијести Република Српска Побједа приближава Борац пласману у Европу

Побједа приближава Борац пласману у Европу

119
0

Дерби за Европу! Фудбалери Борца дочекују сарајевски Жељезничар са жељом да направе можда и одлучујући корак ка пласману у европска такмичења и наредне сезоне.

Екипа Винка Мариновића је тријумфом против Игмана побјегла од ривала и сад све зависи од њих и имају шансу да се четврту годину узастопно пласира у међународна такмичења.

Борац тренутно има седам бодова више у односу на најближег пратиоца а то је управо наредни ривал Жељезничар.Тренер Винко Мариновић са пуно респекта говори о Жељезничару, чији играчи полако прихватају захтјеве новог тренера Нермина Башића.

-Жељезничар је промијенио тренера, а побједом над Широким су добили на самопоуздању и вратили се  у борбу за Европу. Много су бољi , тренер полако успијева да имплементира своје идеје тако да дјелује да могу још боље да играју и сигурно је да играчима треба времена да се привикну на неке захтјеве-истакао је Мариновић.

Тренер Борца је открио да капитен Александар Субић неће можи да игра и да је за бањалучки клуб најбитније да ситуацију држи под контролом.

-Створили смо себи веома добру ситуацију у којој сами одлучујемо о својој судбини. Ближи се крај шампионата, велика је борба за излазак у Европу, као и опстанак. Тријумф над Игманом нам је добио лијепу предност у односу на ривале у борби за мјеста која воде у међународна такмичења и сад имамо шансу да новим евентуалним тријумфом над Жењезничаром дођемо веома близу остварења циља – додао је тренер Борца.

Млади Филип Рачић је замијенио Субића против Игмана.

-Добра добра партија. Ово је за њега практично био први прави деби од старта јер је улазио само против Леотара, млад играч који сигурно жели да се доказује и напорно ради како би у наставку каријере био још бољи – поручио је Мариновић.

Тренер Бањалучана није желио о предностима које је добио нови тренер сарајевског тима.

-Сигурно је да је колега Башић донио новости у игру Жељезничара, они такође сад желе више да играју. Али не бих превише о томе постоје и ствари које су за свлачионицу и које ћу да пренесем својим играчима. Имамо своје предности које ћемо надам се искористити и донијети позитиван резултат – рекао је Мариновић.

У тим се након одрађее казне враћа Момчило Мркаић. У прошлом наступу је постигао хет- трик против Широког, а било је примјетно колико је недостајао против Игмана, гдје Борца није успио да реализује своје шансе.

-Све добро што смо урадили досада остављамо по страи. Сконцентрисани смо само на дерби против Жељезничара. Знамо шта нашим навијачима значи овај меч и колику важност има и за нас. Очекујемо прави дерби , одличну атмосферу и урадићемо све да остваримо побједу која би нас додатно приближила пласману у европска такмичења- поручио је нападач.

Мркаић истиче да је лијепо што је у прошлом колу постигао три гола али да је најбитнији крајњи резултат.

-Волио бих да постигнем гол, али је индивидуални учинак мање битан. За све нас је најбитније да остваримо тријумф и да се екипа на крају радује – поручио је Мркаић.

Навијачи Лешинари су такође препознали моменат па је готово комплетан град облијепљен плакатима у којима се позива на утакмицу. „Сви на стадион“ јасна је порука најватренијих навијача а за оне најмлае биће отворена и Фан зона испод источне трибине.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстЋосић: Млади су основни ресурс града
Сљедећи текстСоколачки основци и средњошколци успјешни на регионалном такмичењу МОИ РС у Рогатици