Насловна Најновије Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

155
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се саобраћа несметано, а услови за вожњу су повољни, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На магистралном путу Власеница-Соколац на Хан Пијеску у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину вожње и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, због радова, долази до повремене обуставе саобраћаја.

Због активирања клизишта, на регионалном путу Превија-Заблеће, у општини Рибник, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила.

На дионици Рогољи-Бараћи у току су је санација магистралног пута у дужини од 1.450 метара, па се саобраћа наизмјенично једном траком, уз регулацију саобраћајном сигнализацијом.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта, измијењен је режим саобраћаја.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта.

Због санације клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, на самој линији разграничења, одвија отежано, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Рудице-Нови Град до петка, 23. јуна, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију, због изградње бициклистичке и пјешачке стазе.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја. Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим саобраћаја.

На дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње, у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини два-Врба у тунелу Чемерно због радова, до 1. јула.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

АМС Српске омогућио је возачима да се путем интернет странице и андроид апликације за мобилни телефон упознају о локацијама 67 нових стационарних радарских уређаја за контролу брзине возила, постављених на путевима у Републици Српској.

Наредних дана интернет страница и андроид апликација биће допуњена локацијама стационарних радарских уређаја у ФБиХ.

У ФБиХ спорије се, због радова, саобраћа на магистралним путевима Србљани-Босанска Крупа, Кисељак-Громиљак, Лашва-Каоник, Травник-Витез, Шићки Брод-Лукавац, Бихаћ-Каменица и Рипач-Дубовско, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова.

Због санације на мосту Горица, за саобраћај је затворена лијева цијев тунела 1. март на дионици аутопута А-1 Зеница-Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно кроз десну тунелску цијев.

У току је редовно одржавање магистралног пута кроз Коњиц, због чега се прије подне саобраћа успорено, једном траком.

Због изградње расвјете на магистралном путу код кружног тока на излазу из Читлука ка Љубушком, од 8.00 до 16.00 часова саобраћај ће бити успорен.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. Гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко-Никшић отворен је за међународни саобраћај. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПомен Србима убијеним у селу Ратковићи
Сљедећи текстПланска искључења електричне енергије