Насловна Најновије Повољни услови за вожњу

Повољни услови за вожњу

134
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, уз повољне услове за вожњу, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

На дионицама на којима се изводе радови вози се спорије, па се возачима скреће пажња да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију и вожњу прилагоде стању и условима на путу.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путевима Ламовита-Ивањска, Власеница-Соколац у Хан Пијеску, Бијељина-Шепак у мјесту Пилица, Градишка-Нова Топола-Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Добро Поље-Миљевина, Приједор 3-Стара Ријека, Приједор-Козарац, на петљама Јоховац и Руданка, Стари Угљевик-Главичице, Разбој-Руданка, Брод на Дрини 2 – Врба у тунелу Чемерно, Разбој-Руданка и Разбој-Тедин Хан.

На путевима Рогољи-Бараћи, Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде, Градишка-Козарска Дубица саобраћај се одвија отежано, а на путу Жегуља-Љубиње се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-граничби прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Мачковац-Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Због деминирања, на регионалном путу Подновље-Поље долазиће до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном у времену од 8.00 до 15.00 часова. Обустава ће се вршити на начин 30 минута обуставе, а пропуштање саобраћаја 10 минута.

На путевима Котор Варош-аутопут-Гранични прелаз Градишка, Станић Ријека-Гранични прелаз Брод и Доње Леденице-Црквина-Гранични прелаз Шамац кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Ма снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, на мосту Краља Александра у општини Рудо за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на сат, док је на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођене 23 бебе
Сљедећи текстУ Москви укинут режим контратерористичке операције