Насловна Најновије У Москви укинут режим контратерористичке операције

У Москви укинут режим контратерористичке операције

150
0

У Москви, Подмосковљу и Вороњешкој области укинут је режим контратерористичке операције, саопштио је Национални антитерористички комитет.

Како се наводи, због одсуства пријетњи по живот, здравље, имовину и друге законом заштићене интересе људи одлучено је да се на територији Москве и Московске области укине режим КТО од 09:00 по московском времену 26. јуна 2023. године.

Да би се спријечили могући терористички напади на територији Москве, Московске и Вороњешке области, у суботу је уведен режим противтерористичке операције.

Током ноћи 24. јуна у Ростову на Дону снаге „Вагнера“ заузеле су штаб Јужног војног округа, након изјаве Евгенија Пригожина да је руска авијација извела нападе на кампове те војне групе. Министарство одбране Русије и Федерална служба безбједности Русије су те наводе демантовали.

Предсједник Русије Владимир Путин је дејства „вагнероваца“ назвао злочиначком авантуром, а против Пригожина је покренут кривични поступак због организовања оружане побуне.

Касније је прес-служба предсједника Бјелорусије Александра Лукашенка саопштила да је он преговарао с Пригожином, који је прихватио његов приједлог да обустави кретање „Вагнера“ на територији Русије.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у суботу увече саопштио да ће Пригожин отпутовати у Белорусију, а да ће кривични поступак против њега бити обустављен.

ИЗВОРспутник
Претходни текстПовољни услови за вожњу
Сљедећи текстНиколина Покрајац најбољи студент на ЕТФ-у