Насловна Најновије Николина Покрајац најбољи студент на ЕТФ-у

Николина Покрајац најбољи студент на ЕТФ-у

313
0

Николина Покрајац, као најбољи студент четврте године Електротехничког факултета /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву, изјавила је да се упорност и труд, као и тежња ка стварању боље верзије себе увијек исплате, додајући да стечено знање човјеку нико не може да одузме. 

Николина, чији је просјек оцјена девет на студијском програму Рачунарство и информатика, рекла је да је одувијек гајила посебну љубав према математици и информатици, те напомиње да то двоје спаја Електротехнички факултет.

„Одлучила сам се за овај факултет, јер сам чула добре препоруке, да је квалитетан план и програм, стручан наставни кадар и да прате трендове који постоје у свијету када је ријеч о извођењу наставе“, изјавила је Покрајчева за Срну.

Покрајчева је завршила Трећу гимназију у Сарајеву, гдје и сада живи, те наводи да је у средњој школи развила посебну љубав према математици и информатици.

Раније се бавила спортом, док је то сада сведено на рекреативни ниво, а тренутно, како каже, највише времена проводи у раду на рачунару и читајући књиге.

Говорећи о годинама студирања на ЕТФ-у у Источном Сарајеву, Покрајчева је навела да је то за њу предивно искуство, као и да је уз добру организацију могуће све обавезе правовремено завршити и имати друштвени живот.

Она сматра да је знање битно, да је увијек на цијени и да је то највеће богатство које је покретач напретка у свијету.

Она је додала да су можда у ранијем периоду Електротехнички факултет првенство студирали мушкарци, али да се тај тренд временом промијенио због развоја интересовања и код дјевојака за овај студиј.

„Радила сам одређене пројекте за факултет, док су одређени настали приватно са жељом за додатним унапређењем знања. Међу пројектима који су углавном били израда апликација, издвојила бих један који у себи обједињује практичан рад у лабораторији и процес кодирања, а то је израда мини ЦНЦ уређаја“, навела је Покрајчева.

Она је напоменула да је остало да положи још неколико испита, те изради дипломски рад, а планира након тога уписати мастер и наставити са стручним усавршавањем.

“Можда је још рано да говорим о неким плановима када је запослење у питању, али све могућности су отворене, од рада на факултету до неких компанија и слично“, навела је Покрајчева.

Продекан за наставу на ЕТФ-у Универзитета у Источном Сарајеву Срђан Лале о Николини говори све најбоље, истичући да она припада групи вриједних студената који су увијек први на испитним роковима и редовно завршавају обавезе.

Он је додала да је пракса ЕТФ-а да најбољи студенти, по окончању студија, буду и запослени на факултету гдје имају прилику да, уколико желе, граде каријеру.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Москви укинут режим контратерористичке операције
Сљедећи текстДјеца са Космета данас на излету у Кнежини