Насловна Најновије Погођено преко 450 војних објеката Хамаса

Погођено преко 450 војних објеката Хамаса

188
0

Израелске одбрамбене снаге /ИДФ/, саопштиле су данас, да су током протеклог дана погодиле више од 450 Хамасових војних објеката у Појасу Газе, укључујући командне центре и позиције за лансирање противтенковских ракета.

„Током протеклог дана, борбени авиони ИДФ-а, погодили су преко 450 војних циљева који припадају терористичкој организацији Хамас у Појасу Газе, укључујући оперативне командне центре, осматрачнице и пунктове за лансирање противтенковских ракета“, наводи се у саопштењу објављеном на „Телеграму“.

Израелска војска је додала, да су комбиноване борбене снаге удариле на терористичке ћелије, које су покушале да нападну израелске трупе и да лансирају противтенковске ракете.

„Поред тога, копнене снаге су усмјериле авионе ИДФ-а према терористичким циљевима“, објавила је израелска војска.

Хамас је спреман за прекид ватре, али не и за директне разговоре са Израелом, рекао је „Спутњику“ Муса Абу Марзук, замјеник шефа политичког бироа овог покрета.

Он је додао да је Хамас позвао на прекид ватре и поштовање резолуције Генералне скупштине УН, о успостављању примирја и пружању помоћи цивилима.

Израелске трупе ушле су у Појас Газе након интензивног бомбардовања ове енклаве, што је премијер Бењамин Нетањаху, синоћ описао као другу фазу рата против Хамаса.

ИЗВОРСрна, РИА Новости, фото Танјуг/АП
Претходни текстНовак Ђоковић почасни грађанин Херцег Новог
Сљедећи текстУмро глумац Метју Пери, звијезда “Пријатеља“