Насловна Најновије Новак Ђоковић почасни грађанин Херцег Новог

Новак Ђоковић почасни грађанин Херцег Новог

227
0

Титула почасног грађанина Херцег Новог, припала је најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу, који је посредством видео-позива захвалио за ово признање и истакао да се Херцег Новом увијек радо враћа.

„Херцег Нови увек бирам и приватно и пословно, овде волим да одмарам, али и тренирам. Црна Гора и Херцег Нови су моја друга кућа“, истакао је Новак, а награду су на свечаности поводом Дана општине Херцег Нови преузели његови родитељи Срђан и Дијана Ђоковић, с обзиром на то да је тенисер у Паризу на Мастерсу.

Срђан Ђоковић захвалио је Херцег Новом, што је препознао Новаков рад и љубав према овом граду.

„Ово је трећи град из моје домовине који му даје овакво велико признање. После Будве и Никшића, то чини и Херцег Нови. Кад има неколико дана слободних, он их проведе у Црној Гори. Ген је ген, он не може да побегне од тога. Драго ми је што мој народ живи у две државе, нека тако и настави“, нагласио је Срђан Ђоковић.

Он је навео да је Новак показао свима, да ништа није немогуће кад се стварно жели.

„Ми нисмо кренули од нуле, ми смо кренули од минуса. Он је у време бомбардовања, санкција и свих очајних ствари које су се догодиле нашој земљи, успео уз помоћ породице да оствари све што је замислио. Он је моје снове испунио пре неколико година, а ово што сада ради је невероватно. Његову борбу могу да упоредим са историјом овог града, који је последњих 30 година скрајнут у време владавине претходних власти, али се држао својих уверења, није поклекао“, рекао је Срђан Ђоковић јуче на свечаности.

Новак ће од 30. октобра до 5. новембра бити актер Мастерса у Паризу, турниру из серије 1.000.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Курир
Претходни текстПријевремени избори за начелника у сарајевском Старом Граду
Сљедећи текстПогођено преко 450 војних објеката Хамаса