Насловна Најновије Подигнута оптужница против Уроша Б. за масовно убиство код Младеновца

Подигнута оптужница против Уроша Б. за масовно убиство код Младеновца

170
0

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу и предложило максималну казну од 20 година затвора за Уроша Б. који је у селима Дубона и Мало Орашје убио девет, а ранио 12 људи.

Оптужницом су обухваћени и његов отац Радиша Б, као и рођаци Горан и Борис Г. из Крагујевца, саопштено је из Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

Тужилаштво тражи максималну казну од по 20 година за Уроша Б. и његовог оца који се, између осталог, терети да је наовлаштено држао оружје и муницију које је његов син користио у масакру почињеном 4. маја у Дубони и Малом Орашју.

У оптужници се до детаља наводи како је Урош Б. убио деветоро људи, међу којима и двоје малољетника и ранио 12 особа, а потом отео таксисту који га је одвезао до рођака у село Вињиште код Крагујевца, гдје се скривао прије хапшења.

Урошу Б. се ставља на терет да је извршио кривично дјело тешко убиство, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и неовлаштено кориштење туђег возила, због чега Тужилаштво захтијева затворску казну од 20 година.

Оптужница је достављена Вишем суду у Смедереву на потврђивање са приједлогом да свим оптуженима буде продужен притвор.

Окривљени Урош Б. у вријеме извршења кривичног дјела није имао 21 годину, па му због законских ограничења није могуће изрећи казну доживотног затвора као максималну, већ казну затвора од 20 година, што је тужилаштво и предложило у оптужници.

Тужилаштво је предложило да се и његовом оцу, окривљеном Радиши Б, изрекне казна од 20 година затвора као јединствена максимална казна за кривична дјела која му се стављају на терет.

За оптужене Горана и Бориса Г. тужилаштво је упутило приједлог да буду осуђени на по шест година затвора.

ИЗВОРСрна, фото Новости.рс
Претходни текстЛука Вељовић учествује на 66. “Златној рукавици“ у Чачку
Сљедећи текстБајден окривио “други тим“ за напад на болницу