Насловна Вијести Породице уклониле фотографије са јавних површина у Братунцу након налога тужиоца

Породице уклониле фотографије са јавних површина у Братунцу након налога тужиоца

364
0

Тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила је уклањање фотографија погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

У саопштењу се наводи да су припадници Полицијске станице Братунац данас око 10.00 часова поступили по пријави непознатог лица да се у улици Светог Саве, општина Братунац, постављају фотографије погинулих бораца Републике Српске и српских цивилних жртава.

– О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, која је наложила уклањање фотографија са јавне површине. Породице погинулих жртава рата су извршиле уклањање истих са јавне површине – истиче се у саопштењу.

Уз регионални пут Братунац – Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је Срни да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао. 

ИЗВОРСрна
Претходни текстЕлвир Буцало: Изјаву о ћирилици неко је намјерно извукао из контекста
Сљедећи текстЈокић у Фочи: Потписао историјски уговор па повео коло