Насловна Најновије Потписан Мерморандум о разумијевању између општине Трново и Kаритасa Швajцарске у БиХ

Потписан Мерморандум о разумијевању између општине Трново и Kаритасa Швajцарске у БиХ

207
0

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић и представници Каритаса Швајцарске у БиХ, потписали су данас Меморандум о разумијевању, којим се дефинише сарадња партнера у пројекту: Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије 2019 – 2024, а носилац пројекта је СЕЛЛС.

СЕЛЛС ће подржати економски развој Горњо-дринске регије (ГДР), промовисањем малих бизниса и самозапошљавањем. Пројекат се посебно фокусира на угрожене групе становништва као што су становници који живе у удаљеним селима, млади, стари, слабо квалификовани или домаћинства са једним женским родитељем.

Са креирањем одрживог извора приходовања, СЕЛЛС има за циљ да та домаћинства економски оснажи и социјално укључи у њихове заједнице, те да подржи интеретничку сарадњу.

Меморандум ступа на снагу од 04. септембра 2023. и траје до 31. децембра 2024. Имплементација пројекта ће започети даном потписивања овог Меморандума.

Општина Трново ће активно учествовати у пројекту и креирати све неопходне услове за успјешну реализацију пројекта и обезбиједити износ за суфинансирање, најмање 40% износа који је намијењен за корисничке грантове и проводити све тендерске и процедуре набавке грантова у складу са Законом о јавним набавкама БиХ.
Каритас Швајцарске ће обезбиједити имплементацију пројекта у сарадњи са Општином, као што су у плану активности саставни дио овог Меморандума о разумијевању, затим финансијски подржати пројекат, те подржати све неопходне тендерске процедуре у сарадњи са Општином.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра свјежије са кишом
Сљедећи текстРасписана јавна набавка за изградњу канализационог колектора у Кнежини