Насловна Најновије Потписан споразум о сарадњи Архива БиХ и Државног архива Црне Горе

Потписан споразум о сарадњи Архива БиХ и Државног архива Црне Горе

325
0

Директори Архива БиХ Данијела Мрда и Државног архива Црне Горе Данило Мрваљевић потписали су Споразум о сарадњи у сједишту Архива на Цетињу.

Потписивању Споразума присуствовао је и амбасадор БиХ у Црној Гори њ.е. Бранимир Јукић, који је изразио задовољство због сарадње БиХ и Црне Горе у различитим областима, са посебим освртом на област културе, што ове двије архивске институције манифестују конкретним Споразумом, као и опредијељеношћу за утвђивању сарадње.

Споразум ће свакако у наредном периоду отворити бројне области у сарадњи, истичу из Архива БиХ. Размјена стручних искустава, унапријеђење архивске службе као и заједнички пројекти на очувању архивске грађе, организовање изложби као и други пројекти од заједничког интереса са посебним акцентом на пројекте према ЕУ фондовима биће у фокусу два архива у наредном периоду.

Делегације оба архива, одржале су неколико састанака и договориле конкретне активности за наредни период. Током посјете Државном архиву Црне Горе чланови делегације Архива Босне и Херцеговине обишли су зграду Државног архива на Цетињу као и Историјског архива у Котору.

ИЗВОРртвис
Претходни текстЗа осумњиченима у афери „Тунел“ трагали у околини Јахорине
Сљедећи текстТакмичари џиу-џицу клуба “Јахорина” окитили се са 10 медаља (Видео)