Насловна Најновије Потрага за тијелом дјевојчице се наставља, има довољно доказа за доношење пресуде

Потрага за тијелом дјевојчице се наставља, има довољно доказа за доношење пресуде

93
0

Досадашње претраге терена за тијелом двогодишње Данке Илић из Бора, нису дале резултат, потрага се наставља, али су надлежни прикупили довољно доказа за оптужницу и да суд донесе пресуду, рекао је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Србије Жељко Бркић.

Бркић је истакао да је терен тежак и неприступачан, те додао да су Лазарево корито и Лазарева пећина, предмет даље претраге на којем су ангажовани полицијски службеници различитих специјалности са различитом опремом и техничким средствима.

Наставља се потрага за тијелом дјевојчице Данке Илић

„Улажемо максималне напоре, надајући се и верујући да ћемо пронаћи тело мале Данке“, изјавио је Бркић за ТВ Пинк.

Иако осумњичени за убиство Данке Илић покушавају да избјегну одговорност, Бркић је рекао да то неће ометати надлежне органе да донесу пресуду, додајући да је до сада прикупљено довољно доказа на основу којих може да се заступа оптужница, те ће суд моћи да донесе одговарајућу пресуду, односно казну за овај монструозни злочин.

„Несумњиво је да је дете са места контакта са возилом унето у возило“, изјавио је Бркић, те додао да се возило кретало око 10 километара на час, оно је форензички обрађено и прикупљени су сви докази.

Бркић је понашање осумњичених, од којих је један детаљно описао како је убио дјевојчицу, док се други брани ћутањем, описао као најмонструознији облик испољавања људског понашања.

„Код њих можете видети одсуство емпатије и безобзирност, да чак и сада када је суочен са истином, осумњичени не жели да каже где је сакрио тело Данке Илић. То дете има право на достојанствено сахрањивање, да родитељи могу да му посете гробно место“, нагласио је Бркић.

Када је ријеч о наводима медија, да је брат једног од осумњичених за убиство Данке Илић умро од инфаркта, Бркић је рекао да је тијело преминулог упућено у Институт за судску медицину, гдје ће бити урађена обдукција, те да ће резултати налаза показати тачан узрок смрти.

Наставља се потрага за тијелом дјевојчице из Бора - Радио-телевизија

Како су јавили медији, Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић, ухапшени због сумње да су убили Данку Илић, саслушани су у петак увече, 5. априла, а јуче им је одређен притвор. Драгијевић је пред тужиоцем признао злочин, док се Јанковић бранио ћутањем.

Због сумње да су Дејану помогли да премјести тијело убијене дјевојчице, полиција је у међувремену ухапсила Радета и Далибора Драгијевића, оца и брата Дејана Драгијевића, који је јуче преминуо.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНестао двадесетогодишњи Хамза Муминовић из Зворника
Сљедећи текстУ четвртак почињу “Поетски дани даре Секулић“