Насловна Вијести Источно Сарајево Почела сезона гријања за градско насеље и школе у Сокоцу

Почела сезона гријања за градско насеље и школе у Сокоцу

202
0

Централно гријање за потрошаче у ужем градском насељу на Сокоцу почело је да функционише данас и у наредним данима испорука топлотне енергије ће тећи постепено, због дотрајалости мреже, рекао је Срни Даворин Ђуровић, вршилац дужности директора Јавног комуналног предузећа „Соколац“ у чијем саставу је и топлана.

Он је нагласио да су, због дотрајалости топловодне мреже, у предузећу одлучили да се топлотна енергије пушта постепено, јер је потребно одзрачивти систем да не би долазило до проблема какви су се дешавали раније.

– Гријања ће за кориснике наших услуга бити, јер нам соколачко Шумско газдинство `Романија` уредно испоручује основни енергент – дрвну сјечку и вјерујем да ће тако и остати – поручио је Ђуровић и замолио кориснике за разумијевање.

Он је додао да соколачка топлана у ужем градском насељу загријава скоро 30.000 метара квадратних пословних и стамбених простора.

Ђуровић је подсјетио да је ове сезоне, према одлуци усвојеној на сједници Скупштине општине Соколац, цијена гријања за стамбене просторе 1,32 КМ по метру квадратном, за васпитно-образовне и здравствене установе 1,71 КМ по метру квадратном и за пословне просторе 3,21 КМ по метру квадратном, без ПДВ-а.

Од данас су, како Срна сазнаје, почеле да се загријавају и просторије у Основној школи Соколац и Средњошколском центру „Василије Острошки“, јер ове двије образовне установе имају заједничку котловницу у којој након реконструкције дијела мреже гријање функционише добро.

ИЗВОРSrna
Претходни текстЕво када се наставља суђење Додику
Сљедећи текстДодик: Не разумијем оптужницу и немам повјерење у Суд БиХ (Видео)